Living

Tri motrat

€17,00

Heather MORRIS

Tri motrat sllovake i mbijetojnë disa viteve në kampin më famëkeq të nazistëve. 
Livia, Magda dhe Sibi i kanë premtuar njëra-tjetrës se nuk do të ndahen kurrë, qoftë edhe para vështirësive më të mëdha.
Kështu, qëndrojnë të bashkuara edhe kur rrezikojnë të vdesin nga uria, rraskapitja apo nga mizoria e kapove të kampit nazist.

Kur forcat aleate i afrohen fitores, motrat duhet të përballen me një sfidë të fundit: marshimin e vdekjes nga Aushvici, teksa nazistët përpiqen të zhdukin provat e burgosjes dhe keqtrajtimit të mijëra njerëzve. 
Një ndodhi fatlume e minutës së fundit bën që tri motrat të arratisen nga rreshti i marshimit dhe të fshihen në pyll për ditë të tëra, para se t’i shpëtojnë forcat aleate.

Pikërisht aty duket se nis historia e vërtetë e tri motrave. Prej atje, ato udhëtojnë për në Izrael, në shtëpine e tyre të re, ku beteja për liri merr një formë tjetër.

Livia, Magda dhe Sibi duhet të përballen me fantazmat e së kaluarës dhe disa sekrete që i kanë mbajtur njëra-tjetrës.

 

Frymëzuar nga një histori e vertetë dhe me ngjarje që ndërthuren me historitë e Lejlit, Gitës dhe Silkës, në librin “Tri motrat” do të lënë mendjen dhe zemrën të gjithë të pasionuarit pas historive të kurajës dhe forcës.