Onufri

Çlirimi i Serbisë nga Kosova

€7,20

Ismail KADARE

Me mjeshtërinë që e karakterizon, Kadare flet në këtë libër për një temë delikate: ndarjet midis serbëve dhe shqiptarëve, mbi urrejtjen e zgjatur, zemërimin dhe mllefin, mbi miqësinë dhe moskuptimet me shkrimtarët serbë, mbi shtrembërimet e historisë, që e kapërcen dramën ballkanase, dhe për arsyen përse ishte dashur që Serbia të ishte e para që ta njihte Kosovën.