Uegen

Udhetari dhe hija e tij

€21,60

Frederich NIETZSCHE

368 faqe

Ideja e veprës "Udhetari dhe hija e tij" është fisnike, njerëzore dhe domethënëse: duhet të flasësh kur nuk hesht dot më dhe të flasësh vetëm për atë që ka ndodhur, që është kapërcyer; gjithë sa mbeten janë fjalë, ose siç thotë Niçja "letërsi", mungesë disipline.

"Shkrimet e mia, nënvizon ai, flasin vetëm për fitoret e mia; në to jam unë me gjithë atë që kisha armik, ego ipsissimus (vetja ime më e thellë). Meret me mend që unë kam shumë gjëra poshtë meje..."

Udhëtari dhe hija e tij të tërheq për mendimet e thella që na shtron përpara. S’ka më enigma!