UET

Kosova nën administrim ndërkombëtar

€19,19

Alma LAMA

Ky botim vjen si angazhim i një studiueseje 'të zhytur' ne njohjen e rrethanave specifike me të cilat u përball Kosova, por edhe me një ambicie më të largët të saj në kontekstin e ndikimeve aktuale apo të ardhme, duke i parë të integruar edhe me aktorë dhe faktorë të tjerë lokale, nacionalë apo më tej. Me avantazhin eshtuar të paraqitjes së një analize, prej zhvillimeve pozitive apo edhe dilemave 'gri' që u shfaqen në mjedisin kosovar, autorja guxon të parashikojë edhe lëvizje të balancave të pushteteve brenda sistemit të ri demokratik në shtetin kosovar. Për shkak se e tashmja dhe e ardhmja e shtetit nuk mund të ndahet nga ndikimet e nderkombetareve, qasja e autores që duket se lidhet me idene se zhvillimet në një teatër ngjarjesh valezohen përmes skenave të tjera, bëhet edhe me interesante.