Uegen

Fabula te zgjedhura

€9,00

La Fonten

Një përmbledhje e krijimeve më të mira të La Fonten.

Dreri, Ujku dhe Delja

Hua i kerkoi Dreri Deles shpejt

Grurë nga teprica e saj…

Ujkun kishte marre si të tretë

Dhe ky rrinte kokulur si i zënë në faj.

"Ta kthej Brenda javës, - dreri I tha,

Për këtë ka ardhur ujku dora vetë."


Delja nënqeshi…

"Nëse ti grurin nuk ma kthen,

As ty dre këmbëshpejti,

As ujkun, dëshmitarin e vetëm,

Nuk i kap dot veçse në botën tjetër!"