Dituria

Ditar - strehimi sekret

€15,00

Anne FRANK

12 qershor 1942 - 1 gusht 1944

Anne Frank ka lindur më 12 qershor 1929 në Frankfurt.
Familja e saj emigroi në Holandë në vitin 1933. Në Amsterdam, ajo pati një fëmijëri të lumtur deri në vitin 1942, pavarësisht luftës.

Më 6 korrik 1942, Frankët u zhvendosën në "Aneksin" e ndërtesës në 263 Prinsengracht. Më 4 gusht 1944 arrestohen me denoncim.

E deportuar në Aushvic, më pas në Bergen-Belsen, Anne vdiq nga ethet tifus në shkurt ose mars 1945, menjëherë pas motrës së saj Margot.

Vajza e re mbajti ditarin e saj nga 12 qershori 1942 deri më 1 gusht 1944 dhe dëshmia e saj, e njohur në mbarë botën, mbetet një nga më prekësit në jetën e përditshme të një familjeje hebreje nën zgjedhën naziste.