Minerva

Psikologjia e parasë

€24,00

Morgan HOUSEL

 

Te kesh sukses me paranë nuk ka të bëjë medoemos me atë çfare di, por me menyren se si sillesh. Dhe sjellja është e vështirë të mësohet, edhe nga njerëzit vërtet të zgjuar.

Paraja - investimi, financat personale dhe vendimet e biznesit - zakonisht mësohet si një fushë e bazuar në matematikë, ku të dhënat dhe formulat na tregojnë saktësisht se çfarë të bëjmë. Megjithatë, në jetën reale njerëzit nuk i marrin vendimet financiare në kompjuter. Ata i bëjnë teksa hanë darkën, ose në një dhomë mbledhjesh, ku përvoja personale, pikëpamja jonë unike për botën, egoja, krenaria, marketingu dhe stimujt e pazakontë, janë të përziera bashkë.

Në librin Psikologjia e parasë, Morgan Housel, autori fitues i disa çmimeve, ndan 19 histori të shkurtra që zbulojnë mënyrat e çuditshme se si njerëzit mendojnë për paranë dhe ju mëson se si ta kuptoni më mirë njërën prej temave më të rëndësishme të jetës.