Plejad

Tregime nga Dante - Komedia hyjnore

€6,00

Mary E. BURT

Nga programi "të njohim Europën"

Komedia Hyjnore është vepra më e njohur e poetit, shkrimtarit dhe politikanit italian Dane Aligieri. Kjo komedi është një tekst kyç i letërsisë perëndimore. 

Biografët thonë se jo vetëm letrarët dhe njerëzit e kulturuar, por edhe njerëzit e thjeshtë lexonin dhe mësonin përmendësh pjesë nga Komedia Hyjnore.
Sipas Dantes, njeriu duhej të çlirohej nga kufizimet fetare dhe të synonte drejt shprehjes së lirë të mendimeve dhe të ndjenjave të tij, si dhe drejt zgjimit të vetëdijës qytetare e politike.