Onufri

Piramida

€15,59

Ismail KADARE 

Pjesa e parë e romanit “Piramida” është shkruar në vitet 1988-1990, në Tiranë. Përpara ikjes në Paris në vjeshtë të vitit 1990, dorëshkrimin e pambaruar autori ua la miqve të tij në Shqipëri. Fill pas pluralizmit në fillim të vitit 1991, dorëshkrimi, me dëshirë të autorit, u botua në trajtën e një novele, në gazetën e parë opozitare “Rilindja Demokratike”.

Romani u mbarua më pas në Paris, në vitet 1991-1992, për t’u botuar në të njëjtën kohë në shqip dhe në frëngjisht, në Tiranë dhe në Paris.