Pema

Metamorfoza

€11,99

Franz KAFKA


Është historia e një të riu, i cili, brenda natës, i shndërruar në një insekt gjigant si brumbulli, bëhet objekt turpi për familjen e tij, një i huaj në shtëpinë e tij, një burrë thelbësisht i tjetërsuar.

Një meditim pikëllues – edhe pse absurdisht komik – mbi ndjenjat njerëzore të pamjaftueshmërisë, fajit dhe izolimit, Metamorfoza ka zënë vendin e tij si një nga veprat më të lexuara dhe më me ndikim të fiksionit të shekullit të njëzetë.

"Kafka është i rëndësishëm për ne, sepse gjendja e tij e vështirë është gjendja e vështirë e njeriut modern".