Lize's Bookstore - Libraria shqiptare në diasporë

Ata kërkonin lumturinë

€12,00

Viktor CANOSINAJ

Pas shëmbjes së komunizmit, në vitet ‘90 me mijëra shqiptarë morën rrugën e emigracionit, mes tyre edhe shumë fëmijë dhe adoleshentë të pashoqëruar nga prindërit apo të afërmit.

Të gënjyer nga reklamat e televizionit Italian dhe një mëri gojëdhënash, që përhapeshin për jetën e bukur dhe pa probleme të Perëndimit, një grup shokësh largohen drejt Italisë në kërkim të një jete më të mirë. Por realiteti me të cilin ndeshen atje është krejt ndryshe. Ata kalojnë vështirësi dhe prova të vështira, derisa kuptojnë se…