Artini

Armiq të dobishëm

€30,00

Noel MALCOLM

Që prej rënies së Konstandinopojës më 1453 e deri në shekullin e tetëmbëdhjetë, shumë shkrimtarë nga Evropa Perëndimore e kundronin Perandorinë Osmane me interesim thuajse obsesiv. Të shumtën e herëve ata reagonin ndaj saj me frikë e mosbesim, dhe ndjesi të tilla u përforcuan nga armiqësia e thellë e Krishterimit perëndimor kundrejt Islamit.