Uegen

Shqiperia vendi i shqiptareve

€12,00

Hugo Adolf BERNATZIK

Sa përballesh me detin e Shqipërisë sheh menjëherë konturet e maleve të larta, dhe ti, ndërkaq, mendon se ato male kanë qënë përjetë foletë e shqiptarëve.

Historia e këtij populli zë fill me ilirët, madje disa albanologë i besojnë fort tezës pëllazge. Pra, edhe më të vjeter se ilirët, domethënë edhe më të lashtë se grekët e vjetër, në këto shkrepa juglindore të Evropës, duke sogjetuar në portat hyrëse të Adriatikut.