Skanderbeg Books

Ballkani - Një histori e shkurtër

€15,59

Mark MAZOWER

 

"Ky libër është një margaritar i vërtetë, që përmban informacione të nevojshme, me aftësi të thella vëzhguese dhe gjykim të hollë... me stil të ngjeshur... në të vërtetë, një vepër e përkryer dhe e mrekullueshme... Ata që tashmë dinë sadopak për historinë e Ballkanit, do të mbeten të kënaqur nga vlerësimet e mprehta të Mazower – it, nga stili i tij i përmbledhur dhe mjaft i kursyer, që e përdor kur bëhet fjalë për shprehjen e gjykimeve të tij.
Të bëjnë përshtypje edhe njohja e thellë dhe anektodat plot humor. Për ata të cilët ende dinë shumë pak për historinë ballkanike, nuk ka libër më të mirë se kjo vepër e mrekullueshme, pasi është libër i besueshëm dhe mjaft i përmbledhur."

New York Review of Books

"Ballkani i Mark Mazower – it është një panoramë e përmbledhur, po shumë e qartë lidhur me këtë rajon të gjymtuar nga luftërat, me trajtimin e shkurtër të historisë nga koha e romakëve e deri në ditët e sotme."

TLS Books of the Year