Dudaj

Antologji e poetëve të harruar

€12,00

Shpëtim KELMENDI

Vitet ’30 e ’40 përbëjnë në tërësi një periudhë të ndritur për ne shqiptaret, një vërshim të fuqishëm kulturor, një përpjekje vigane për të formësuar e kalitur identitetin kombëtar në të gjitha pikëpamjet, në të gjitha fushat e dijes dhe të jetës, prirë nga dashuria dhe dëshira e zjarrtë për ta parë kombin tonë të rreshtuar përkrah kombeve të zhvilluara perëndimore.

Megjithatë, forma më e spikatur ekspresive e asaj periudhe, që e synon këtë lartësim shpirtëror, identitar e kombëtar, mbetet poezia.

Shpresoj që kjo përpjekje jona do të shërbejë sadopak për ta ndriçuar panoramën poetike të asaj periudhe, për të rifreskuar kujtesën tonë artistike, si dhe për t’i nxjerrë nga mjegulla e harrimit vlerat poetike të autorëve që përfshihen në këtë antologji.