Pema

Zgjedhja

€12,99

Dr. Edith Eva EGER

 

Në vitin 1944, gjashtëmbëdhjetëvjeçaren Edith Eger e dërgojnë në Aushvitz. Natën e parë e detyrojnë të kërcejë për të famshmin Josef Mengele, njohur ndryshe si "Engjëlli i vdekjes". Më pas, shqetësimi kryesor është mbijetesa. Por, ia del falë kurajës. Dhe falë kësaj kuraje, ia del edhe motra e saj. Të dyja vajzat i mbijetojnë edhe "Marshimit të vdekjes". Ditën e çlirimit të kampit, Edith - in arrijnë ta nxjerrin, pothuaj të vdekur, nga një pirg trupash të pajetë.