Onufri

Tolstoi

€7,99

Stefan ZWEIG

Në këtë ese – një nga më të arrirat e tij – Stefan Zweig i afrohet figurës së gjigantit rus me sytë e mprehtë, “ata sy që janë më vigjilentët, më të sinqertët dhe më të pakorruptuarit e artit tonë modern”, që dinte të shkruante dhe përshkruante
 jetën si askush para tij. Duke u ndalur veçanërisht në "krizën" morale që e bëri këtë artist të pakrahasueshëm të mohonte veprën dhe artin e tij, Zweig-u, kritik dhe admirues, rrëfen sesi shkrimtari i madh Tolstoi u bë "njeri i njerëzimit" dhe jeta e tij një legjendë për brezat e ardhshëm.