Onufri

Palimpsest

€8,40

Martin CAMAJ

 

‘Palimpsesti’ i zbulon Camajt misterin e mjeshtërisë së poetit, enigmën e asaj që ai kërkon në poezi. Enigma, sikundër shprehet vetë Camaj, qëndron në “një shkronjë”… …

Për ‘shkronjën’ e cila e lë tekstin poetik të hapur, e bashkë me tekstin edhe interpretimin për të. Por, njëkohësisht, tek i jep fjalës drejtshkrimin gegë “shkrojë”, Camaj e ka fjalën edhe për ‘të shkruarit’ e për ‘shkrimin’ në përgjithësi. Si edhe, pa dyshim, për mundin e poetit në kërkim të shkronjës dhe të shkrojës së saktë. Në këtë pikë, poetika e palimpsestit na zbulon gjithë arsyen dhe forcën e saj.

Pa llogaritur që vetë kënaqësia e deshifrimit vjen e bëhet një poetikë më vete.