Pema

Kështjella

€12,99

Franz Kafka 

Kështjella është vepra më e bukur dhe, me gjasë, më e ndjeshme e Kafkes. Metamorfoza dhe Gjyqi janë të plota në thellësitë e veta dhe në trishtimet e komplikuara por asnjëra nuk godet zemrën e lexuesit me të njëjtën fuqi sikur vepra e fundit, e papërfunduar e Kafkës. Kështjella është historia e K-së, i cili proklamon veten si mbikëqyrës toke, dërguar nga i panjohur për një qëllim të panjohur, në kështjellën e madhësisë së panjohur. Çfarë K.-ja po përpiqet të gjejë, lexuesit i mbetet e panjohur. Në vend të nje narracioni që lëviz drejt një kënaqësie të një arritjeje, Kafka prezanton te lexuesi nje rrjet frustrimesh të K-së që kurrë s'del dot përtej rrethinës me borë të Kështjellës.

Franz Kafka është një ndër shkrimtarët më të shquar të letërsisë botërore të shekullit XX. Lindi në një familje hebreje të klasës së mesme gjermane, në Pragë, Bohemi (Çeki e sotme), Austro-Hungari. Forma tejet e veçantë e të shkruarit - shumica syresh e papërfunduar dhe e botuar post-humous - konsiderohet si ndër më ndikueset në letërsinë perëndimore.