Pema

Gjyqi - Procesi

€12,99

Franz KAFKA


Gjyqi është historia e tmerrshme e Josef K., një oficer i respektuar i bankës, i cili arrestohet papritur dhe në mënyrë të pashpjegueshme dhe duhet të mbrohet kundër një akuze për të cilën nuk mund të marrë asnjë informacion.

Qoftë e lexuar si një përrallë ekzistenciale, një shëmbëlltyrë apo një profeci e teprimeve të burokracisë moderne të lidhur me çmendurinë e totalitarizmit, Gjyqi ka rezonuar me të vërtetën rrëqethëse për brezat e lexuesve.