Albas

Më quajnë - Tereza e Kalkutës

€10,00

Carmen GIL

 

Lindi në Shkup, por pjesën më të madhe të jetës së saj Nënë Tereza e Kalkutës e kaloi në Indi, duke u kujdesur për të varfrit dhe të sëmurët në këtë vend të mbipopulluar. Edhe pse me shtat të vogël, tek ajo grua u mishëruan vlerat më të larta që përfaqësojnë qenien njerëzore, si: bujaria, solidariteti, repsekti për besimin e tjetrit, gëzimi dhe shpresa; dhe këtyre u shtoi besimin e saj vetjak, të cilat i dhanë guximin dhe forcën nevojshme për të realizuar një nga veprat shoqërore më dinjitoze dhe të admirueshme të shek. XX. Kundër vullnetit të saj, më 1979 iu dha çmimi “Nobel” për paqen dhe në tetor 2003 u lumturua nga Shenjtëria e Tij, Papa Gjon Pali II.