Uegen

Shqiptaret dhe problemi pellazgjik

€22,00

SPIRO  KONDA

370 faqe

I pari shqiptar shkencëtar që mbrojti tezën e prejardhjes së shqiptarëve nga pellazgët.
Lindi në Dardhë, Devoll të Korçës në vitin 1962. Që në rininë e tij u mor me studimin e pellazgëve. U diplomua në Universitetin e Athinës për filologji klasike. Gjithë jetën e tij ia kushtoi studimit të pellazgëve nga ku dhe nxori vepren e tij ‘’Shqiptarët dhe problemi pellazgjik’’, e cila u bë një vepër mjaft e njohur.

Spiro Konda kishte njohuri të gjera enciklopedike, veçanërisht në gjuhësi dhe histori. Ai zotëronte disa gjuhë si greqishten e re dhe të vjetër, gjuhën sanskritishte e cila ishte gjuha e intelektualëve të indisë, frëngjishten, gjermanishten dhe disa gjuhë ballkani