Lumbardhi

Masakrat dhe krimet Serbe, Malazeze dhe të tjerëve në trojet shqiptare 1945-1999

€45,00

Mr.sc. Nue OROSHI

 

Sikur gjithë shkollën shqipe kudo ne Kosovë, fat i rend e ndogi edhe shkollën e mesme teknike "Anton Çetta" në Skënderaj. Nga kjo shkolle u vrane 33 nxënes :

Besim Jashari, Ajvaz Jashari, Avdullah Jashari, Alban Ahmeti, Enver Hoti, Lavdim Vojvoda, Driton Mula, Zykri Mula, Arton Mulaj, Esat Osmani, Sefedin Lushtaku, Gazmend Hajdari, Sefedin Koca, Nysret Kadriu, Fadil Osmani, Fisnik Osmani, Jeton Gashi, Abedin Ahmeti, Gani Muliqi, Shemsi Rexhepi, Perparim Hoti, Abdyl Aliuka, Nehat Kabashi, Selami Musliu, Arton Spahiu, Ekrem Kerolli, Nebih Salihi,Faton Shabani, Hamit Ademi, Kujtim Shala, Avni Kuliqi, Gezim Ferizi dhe Faik Draga.

Renditja eshte bere ne menyre kronologjike, sipas dates se renies.

 

*(Ramiz. Spahiu, Klasa e Lirise - deshmi e krimeve barbare mbi shkollen shqipe)