Botimet Princi

Kosova dhe Enver Hoxha

€18,00

Esat MYFTARI

 

Zbardhen për herë të parë dokumentet e deklasifikuara dhe dëshmitë rreth raporteve që pati Enver Hoxha me Kosovën gjatë periudhës 50-vjeçare të sistemit komunist. Autori i librit Esat Myftari ka shfrytëzuar të gjitha raportimet e diplomatëve dhe njohjet mes diktatorit Hoxha me lidershipin kosovar; Fadil Hoxha, Ali Shukria, Veli Deva, Xhavit Nimani, Ismet Shaqiri, por edhe persona të shkolluar në Shqipni. A e shiti Enveri Kosovën? A bëri atë që mund të bënte? Roli i Titos dhe Jugosllavisë