Onufri

Konceptet bazë të mendimit dhe kulturës kineze 1

€12,00

Me “Konceptet baze te mendimit dhe kultures kineze” nenkuptojme konceptet dhe fjalet apo frazat kyce qe ka krijuar apo ka perdorur kombi kinez ne aspektin kulturor dhe qe, ne menyre te koncentruar, shprehin mendimin filozofik, shpirtin humanist, menyren e te menduarit dhe vlerat kineze.

Menyra e te menduarit, vlerat dhe filozofia kineze, te misheruara ne keto koncepte, jane bere nje lloj “gjeni jete” ne kulturen kineze dhe kane kohe qe jane kristalizuar ne personalitetin dhe besimin e kombit kinez.

Per kinezet ato sherbejne sot si celes per te kuptuar me mire evoluimin e filozofise se lashte, shpirtin humanist, menyren e te menduarit, vlerat si dhe zhvillimin e letersise, artit dhe historise se Kines.

Popujve te tjere keto koncepte u hapin rrugen per te kuptuar boten shpirterore te Kines kontemporane dhe te kinezeve, perfshi edhe ata qe jetojne jashte vendit.