UET

Kisha ortodokse shqiptare

€20,40

Ardit BIDO

478 faqe

“Ky libër mua më ka lënë një shije jashtëzakonisht të mirë. Unë vet kam punuar me dokumente për historinë e komuniteteve fetare. Historinë e komuniteteve fetare tashmë e njohin të gjithë. Të gjithë flasin për prishjen e kishave dhe xhamive, por pasuria që ato ruanin brenda ishte dhe më e madhe se sa ndërtesa. Kë një përplasje shekullore me fqinjët tanë jugorë, verior dhe lindore. Nga të katër anët kemi pasur prombleme. Klerikët ortodoksë shqiptarë kanë ndihumar dhe kanë kontribuar në çështjen tonë kombëtare. Ajo që të rinjtë nuk dinë dhe që po mundohemi t’jua transmetojmë, është se komuniteti ortodoks nuk është vetëm në dy qytete, por shumë më gjerë”, –  Nevlia Nika.