Pema

Si vdesin demokracitë

€21,60

Steven MEVITSKY & Daniel ZIBLATT

 

Demokracitë mund të vdesin si pasojë e nje coup d'etat (grusht shteti) - ose mund të vdesin ngadalë. Kjo e dyta ndodh në rrjedhojë të një mashtrimi, pak nga pak: fillon me zgjedhjen e një udhëheqësi autoritarian dhe vazhdon me abuzimin e pushtetit qeverisës dhe shtypjen e plotë të opozitës. Te tre hapat e mesipërm janë vënë re në mbarë botën jo vetëm në rastin e zgjedhjes së Donald Tramp - dhe të gjithë duhet të kuptojmë se si mund t'i ndalojmë.