Fan Noli

Idioti

€15,00

Fjodor DOSTOJEVSKI

Ky është romani në të cilin mishërohen në trajtën më të plotë parimet krijuese të Dostojevskit dhe ku zotërimi i çuditshëm i subjektit arrin lulëzimin e vërtetë. Në të rrëfehet historia e qartë dhe tejet e dhimbshme e princit fatkeq Mishkin, e Rogozhinit të tërbuar dhe e Nastasia Filipovnës së trishtuar.

"Idioti" është një nga veprat më të ndërlikuara të Dostojevskit. Tragjizmi i romanit qëndron në faktin se "Princi – Krisht" (Mishkini – heroi i dashur i shkrimtarit) nuk arrin as të lumturojë personazhet e tjera duke ndërhyrë në fatet e tyre, e as të mposhtë forcat armiqësore, viktimë e të cilave bëhet edhe vetë.