Fan Noli

Ditari sekret 1836-1837

€7,00

A.S. PUSHKIN

Fati po realizohej – kisha thirrur Dantesin në duel. Mos është kjo vdekja e dhunshme nga një flokëbardhë që më kishte paralajmëruar një fallxhore gjermane? Dantesi u bë shpagimi i fatit për karakterin tim të dobët. Në qoftë se fitorja do të jetë në anën time, atëherë unë do të përmbys ligjet hyjnore dhe Venusi do të mbretërojë pafundësisht në qiejt e mi.

Bashkëkohësit nuk duhet të më njohin aq sa do t'ua lejoj pasardhësve të largët, por dua t'i marr në varr mëkatet, gabimet dhe brengat e mia, pasi ato janë aq të rënda, saqë s'kanë si të mos bëhen pjesë e përmendores sime.

Gratë i nënshtrohen pushtetit të dëshirës, pushtetit të parasë dhe pushtetit të forcës. Forca dhe paraja, po të përdoren me mjeshtëri, të japin çdo grua. Gratë janë qenie me seks, i cili në çastin e kënaqësisë, u rreh si zemër...

Sa do të doja ta vrisja Dantesin, të shkoja në varrimin e tij dhe të qeshja para fytyrës së atij plakushi sifilitik që s'i punon.