Minerva

Stoiku i përditshëm

€30,00

Ryan HOLIDAY & Stephen HANSELMAN

  • Ku mund ta gjesh harenë e vërtetë?
  • Si mund ta shfrytëzosh fuqinë e arsyes?
  • Cili është matësi i vërtetë i suksesit? Si duhet ta menaxhojmë inatin?
  • Si të gjejmë kuptim?
  • Si ta mposhtim vuajtjen?

Përgjigjja e këtyre pyetjeve dhe më tepër, gjenden në zemër të filozofisë stoike. Prej kohësh arma e fshehtë e figurave të mëdha të historisë, që nga perandorët e pilotët luftëtarë, tek artistët dhe aktivistët, ishin parimet e Mark Aurelit, Epiktetit dhe Senekës, të cilat kanë ndriçuar fort përgjatë shekujve si një filozofi për veprimtarët.

E testuar në laboratorin e përvojës njerëzore gjatë dymijë viteve të fundit, kjo njohuri e përjetshme është thelbësore për menaxhimin e ndërlikimeve të jetës moderne. 

“Stoiku i përditshëm” është një guidë tërheqëse dhe e thjeshtë për jetën e mirë, duke i sjellë mençurinë klasike brezave të rinj.