Ombra GVG

Rrëfenja Kuteliane

€9,99

Klara BUDA 

 

“Rrëfenja kuteliane” është një tregim i shkruar në mënyrë të veçantë për t’u dëgjuar me ndërmjetësinë e një lexuesi, i cili transformohet në rrëfimtar, pa asnjë udhëzim, veçse duke ndjekur tekstin.
Rrëfimtari lexon me zë të lartë, duke respektuar rregullat e “pikësimit” të krijuar nga Kuteli: fjalë-pauzat dhe onomatopetë, këto së bashku me shenjat klasike të pikësimit e coptëzojnë fjalinë dhe ajrosin rrëfimin për komoditetin e rrëfimtarit dhe të dëgjuesit. “Rrëfenja kuteliane” përbën risi në prozën moderne shqipe.