Skanderbeg Books

Netët e murtajës

€35,99

Orhan PAMUK

 

Veba Geceleri Jemi në vitin 1901. Epidemia e murtajës ka rënë në ishullin e Mingerit.
Një pasha mjek dërgohet nga sulltani të shërbejë atje, por myslimanët dhe të krishterët në ishull reagojnë shumë ndryshe ndaj masave për të frenuar sëmundjen.
Një ditë pashai gjendet i vdekur në rrugë. A është kjo një vrasje e rastësishme apo një komplot?
Duke u marrë me epideminë dhe karantinën e këtij ishulli imagjinar osman, Orhan Pamuk na rrëfen për nacionalizmin, politikën dhe romancën, për përplasjen mes Lindjes dhe Perëndimit.