Muza

Maska e mbretit

€7,99

Kristo DIMOPULO

 

Kur Antigona Delinotia, drejtoresha e Muzeut të Miteve, merr një letër misterioze, thërret menjëherë për ndihmë mikun e saj të vjetër, profesor Tik Historikun.
Por, atëherë kur duket se misteri i maskës së humbur të një mbreti zgjidhet, çështja bëhet edhe më e errët.

Profesori, së bashku me nipërit e dashur, Orestin dhe Athinanë, ngatërrohen në një aventurë të rrezikshme, që fillon nga Greqia dhe përfundon në cepin tjetër të botës, në Peru.
Asnjëri prej tyre nuk dyshon se një skocez dinak, Dankan MakDukali, armik i betuar i Delinotias, ndjek çdo hap të tyre dhe iu ka ngritur një kurth. Natën e hënës së plotë të dhjetorit, të gjithë takohen në rrënojat e qytetit të shenjtë të Inkës, në Maçu Piçu, ku i pret magjistari Kunak...