Albas

Më quajnë - Marko Polo

€10,00

Nuria BARBA

 

Marko Polo vinte nga një familje veneciane. Ai ndërmori një udhëtim marramendës në Kinë, kur ishte vetëm shtatëmbëdhjetë vjeç. Po aq vite qëndroi në shërbimin e Khanit të Madh dhe jetoi në kulmin e lulëzimit të Dinastisë Mongoliane. Gjatë kësaj periudhe arriti të mësonte për organizmin e atij vendi të paanë, veprat kolosale publike, sistemin e postave, përdorimin e parasë prej letre apo punimin e mëndafshit. Pas kthimit në vendlindje, që nga burgu, ku u burgos rastësisht, Marko Polo mundi të na tregonte përvojën e tij fantastike të mbledhur në Librin e mrekullirave të botës. Konsiderohet si një nga udhëtarët më të mëdhenj të mesjetës, si dhe ai që “zbuloi” Kinën para perëndimorëve.