Pema

Koloneli Shaber

€10,00

Honore De BALZAK

Honore de Balzak lindi më 1799 dhe vdiq më 1850. Ia kushtoi një jetë shkrimit, veprave, të cilat panë dritën e botimit duke kaluar plot peripeci. Jeta e tij është një odiseadë e vërtetë, e cila ka lënë gjurmë në veprën e tij. Vepra vjen në gjuhën shqipe mjeshtërisht nga njohësi i shkëlqyer i veprave dhe jetës së Balzakut: Arianit Zoto.

Honore de Balzak është emër i madh i letërsisë franceze. Vepra e tij “Komedia Njerëzore”, që është magnum opus i tij, ka në gjirin e saj edhe veprën që keni në duar : “Koloneli Shaber”. Në kuadër të serisë “Komedia Njerëzore”, “Koloneli Shaber “pason veprën e tij “Le Père Goriot” (Xha Gorioi ose Babai Gorio), vepër kjo e mirënjohur nga lexuesi shqiptar.