Onufri

Gurit të varrit ia rrëfej

€18,00

Agron TUFA

Agron Tufa është poet, prozator, përkthyes dhe studiues; fitues i disa çmimeve letrare, mes të cilëve Pena e Argjendtë për romanin më të mirë), Çmimi i Madh Letrar Kombëtar për gjithë veprën letrare, etj.

Është përkthyes i disa prej autorëve më të rëndësishëm rusë të shekullit XX, si: Ana Ahmatova, Marina Cvetajeva, Osip Mandelshtam, Josif Brodskij, Evgenij Zamjatin, Boris pasternak, Danjill Harms, Olga Sjedakova, etj.

Vepra e tij në prozë e poezi është përkthyer në disa gjuhë të huaja.