Skanderbeg Books

Çudia në mendjen time

€29,99

Orhan PAMUK

 

Kush vendos për dashurinë dhe ndjenjat tona: ajo çfarë dëshirojmë ne apo ajo që fati na ka caktuar ?
A e përcak tojnë zgjedhjet tona lumturinë që ëndërrojmë apo forca të tjera jashtë nesh na e diktojnë atë, edhe fatin tonë ?

Çudia në mendjen time sillet rreth këtyre pyetjeve thelbësore të qenies sonë dhe përshkruan me një qartësi tronditëse mospajtimet mes jetës së periferive dhe asaj në zemër të qyteteve.
Orhan Pamuk, nobelisti i vitit 2006, kaloi gjashtë vite me këtë roman, duke përfshirë në të më shumë se katër dekada jetë. Përmes historisë së shitësit ambulant, Mevlutit, dhe të familjes së tij.
c sPamuk zbulon mjeshtërisht një pamje të re të Stambollit, ende të panjohur prej nesh.