Albas

Bimët

€9,59

Latif AJRULLAI & Rita PETRO

Ilustruese: Violeta Montreal

Bimët janë pjesë e jetës së fëmijëve. Ato gjenden në ballkonin e shtëpisë, në parkun ku luajnë, në ushqimin dhe veshjet e tyre. Është shumë vështirë të ketë ndonjë vend pa bimë që i mbjellin njerëzit ose që mbijnë vetë. Bimët na japin jetë, na sigurojnë oksigjenin që na nevojitet për të marrë frymë. Nga to përfitojmë gjithashtu ushqime, veshje, barna, letër…

Më të vegjëlve u pëlqen të prekin gjethet e bimëve. U duhet thënë gjithmonë që mos t’i këputin! Janë kureshtarë për formën, përbërjen dhe ngjyrat e tyre. E kush nuk është habitur kur ka parë sesi shndërrohet një lule në frutë?

Me këtë libër do të kalojmë disa momente duke zbuluar pemë, lule, barishte dhe shumë lloje frutash, ndërkohë që edhe do të udhëtojmë me imagjinatën në vende të ndryshme. Kështu, më të vegjlit do të bëhen zbuluesit e botës që i rrethon dhe do të mësojnë të vëzhgojnë, ndërkohë që edhe do të argëtohen. Soditja e natyrës na bën që të gëzojmë bukur dhe do të zbulojmë sekretet e saj.

Çdo faqe e këtij libri na paraqet një pamje, ku do të shohim një vend të mbushur me pemë dhe lule, të cilat fëmija do t’i emërtojë me ndihmën e një të rrituri. Do të mësojë si është çdo mjedis, objektet që ndodhen në të dhe shumë gjëra të tjera.

Ky libër nxit kureshtjen dhe aftësitë vëzhguese, ndërkohë që fëmija argëtohet duke luajtur me tingujt dhe shkronjat.