Princ

Kosova dhe Enver Hoxha

€15,99

Esat MYFTARI

370 faqe

Përmes dokumentave arkivore të pabotueme deri më sot nga Esat Myftari

Ne këtë vepër autori qas marrëdhënien Shqipëri - Kosovë - Jugosllavi (Tirane - Prishtine - Beograd) përmes dokumentave të deklasifikuara diplomatike, ku shqyrtohen çështje të tilla: “A e shiti Enver Hoxha Kosovën tek Tito nëpërmjet lidershipit kosovar?"
Si (u) ndikuan Rexhep Qosja dhe Fadil Hoxha, 
Ali Shukria, Kaplan Resuli, Jusuf Gervalla, Mahmut Bakalli, Esat Mekuli, Dhimiter Shuteriqi, Ramiz Alia  Bujar Hoxha etj.?