Skip to product information
1 of 1

Lize's Bookstore - Libraria shqiptare në diasporë

Koncepti i ankthit

Koncepti i ankthit

Regular price €9,99 EUR
Regular price Sale price €9,99 EUR
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Søren KIERKEGAARD

 

Në këtë vepër lexuesit shqiptar Kierkegaardi i paraqitet ndoshta me veprën e vet më të famshme në të cilën del më në pah individualiteti i tij njerëzor dhe shpirtëror, duke zënë kështu një vend të veçantë në historinë e mendimit modern.

Ai qe luftëtari i parë modern për një besim fetar të rinovuar dhe të fuqishëm në kundërshtim si me filozofinë idealiste gjermane ashtu edhe protestanizmin zyrtar të tetëqindës.

Nga mendimi i tij, kundërshtar i zhvillimit shpirtëror në Gjermani e Zvicër gjatë nëntëqintës, kanë zanafillën filozofia ekzistencialiste, teologjia dialektike dhe rryma neoreformatore e teologjisë protestante.

Vëllimi që po u paraqesim është shkruar në vitin 1844 dhe përmban elementet kryesore që formojnë konceptin e tij fetar, etik e filozofik të zhvilluara edhe në veprat e tjera të autorit.

Shipping & Returns

View full details

Customer Reviews

Be the first to write a review
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)