Skip to product information
1 of 1

Lize's Bookstore - Libraria shqiptare në diasporë

Kështjella

Kështjella

Regular price €12,99 EUR
Regular price Sale price €12,99 EUR
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Franz Kafka 

Kështjella është vepra më e bukur dhe, me gjasë, më e ndjeshme e Kafkes. Metamorfoza dhe Gjyqi janë të plota në thellësitë e veta dhe në trishtimet e komplikuara por asnjëra nuk godet zemrën e lexuesit me të njëjtën fuqi sikur vepra e fundit, e papërfunduar e Kafkës. Kështjella është historia e K-së, i cili proklamon veten si mbikëqyrës toke, dërguar nga i panjohur për një qëllim të panjohur, në kështjellën e madhësisë së panjohur. Çfarë K.-ja po përpiqet të gjejë, lexuesit i mbetet e panjohur. Në vend të nje narracioni që lëviz drejt një kënaqësie të një arritjeje, Kafka prezanton te lexuesi nje rrjet frustrimesh të K-së që kurrë s'del dot përtej rrethinës me borë të Kështjellës.

Franz Kafka është një ndër shkrimtarët më të shquar të letërsisë botërore të shekullit XX. Lindi në një familje hebreje të klasës së mesme gjermane, në Pragë, Bohemi (Çeki e sotme), Austro-Hungari. Forma tejet e veçantë e të shkruarit - shumica syresh e papërfunduar dhe e botuar post-humous - konsiderohet si ndër më ndikueset në letërsinë perëndimore.

Shipping & Returns

View full details

Customer Reviews

Be the first to write a review
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)